Jadralni klub Novo mesto

Domov | Nazaj | Natisni

pišite nam

Spletni obrazec »

18.8.2019

Ko odide mornar - jadralec Srečo Škrlec...

WHF 77:  Black Magic, Black Magic, Black Magic, tukaj.... Ne javljaš se več. Tja, kamor si odšel VHF ne seže.
več ›


7.8.2019

Srečo Pust poroča: Specifika plovbe po severnih morjih (plima in oseka)

Plovba po Severnem morju je nadvse zanimiva. Poleg nižjih temperatur, kot smo jih vajeni z Jadrana, morje ima okrog 15 stopinj, je največja razlika v bibavici. Vode okrog Škotske, Anglije, Irske, Bretanije se ponašajo z visoko plimo. Na Škotskem je okrog štiri metre, na Irskem šest do sedem, na obeh straneh Rokavskega preliva pa vse do deset metrov ali več.
več ›

14.6.2019

Spoznavanje prvinskega jadranja z Borutom & J-24!

Počitnice in dopusti so že pred vrati! Preživite vikend ali teden z družino ali prijatelji na barki in spoznajte jadranje in mornarske veščine. Za tiste, ki še nimate izpita je to lahko odlična priložnost, da v živo obdelate program izpita. Seveda se lahko mimogrede še okopate na bližnjem otoku, vržete trnek in zvečer uživate v kakšni dobri konobi.
več ›

14.6.2019

FIUMANCA - MISSY (Jenič & Škerlj)  prva v grupi!

Pretekli vikend je potekala znana reška regata "FIUMANCA". Med udeleženci sta bila tudi naša člana, Igor Jenič in Dušan Škerlj....
več ›

29.5.2019

Poročilo o 24. skupnem plovu za "Memorial Pine in Pina Mlakar!

Kot že vrsto let smo se tudi letos zbrali udeleženci memorialnega plova PPM v luki-Nerezine. Glede na to, da se soočamo že dlje časa z izjemno nestabilnim vremenom, smo imeli minuli vikend pravo izjemo, ki je omogočila varno plovbo proti Nerezinam in nazaj, vmes pa lepe regatne pogoje za vse.
več ›