Jadralni klub Novo mesto

Domov | Nazaj | Natisni

Plačilo članarine

članarina 2023

Letna članarina 50 €,
mladinci in upokojenci 25 €

pišite nam

Spletni obrazec »

spremljajte nas

Facebook

Predstavitev

Jadralni klub Novo mesto deluje od leta 1993. Poleg osnovne dejavnosti, jadranja, želimo člani kluba to veselje in znanje posredovati tudi ostalim ljubiteljem morja. Jadranje doživljamo kompleksno. Zavedamo se, da niso dovolj le osnovne tehnične veščine. Biti pomorec pomeni obvladovati tudi vremenoslovje, ribištvo in kulinariko. V ta namen prirejamo vsako jesen izobraževalna predavanja s temi temami zase in za širšo javnost. Vsako leto organiziramo v Nerezinah spomladansko srečanje z regato, kje tekmujemo za pokal Pie in Pina Mlakar, člani kluba pa so tudi med ustanovitelji »Novomeške regate Osor-Osor«, kjer v oktobru merimo svoje jadralsko znanje.

Ponosni smo na prijateljske odnose, ki smo jih imeli z legendo slovenskega jadranja, Pinom Mlakarjem v zadnjih letih njegovega življenja, kot tudi na prijateljstvo s, prav tako legendarnima, barbo Jožo Horvatom in njegovo Renato. Bili smo ključni, da je prišlo do digitalizacije, nikoli prej predvajanih dokumentarnih filmov Renate Horvat.

Vse to nas dela posebne!

Jadralni klub Novo mesto je lastnik jadrnice SEASCAPE 18, s katero se je možno udeleževati regat, se učiti osnov jadranja in naprednega jadranja. Člani kluba lahko jadrnico skupaj s prikolico, ki nudi mobilnost tudi najamemo in jadramo kjer koli želimo.

 

Osnovni podatki

Naziv Jadralni klub Novo mesto
Naslov Ulica Marjana Kozine 66, 8000 Novo mesto, Slovenija
Davčna številka 20092547
Matična številka 1148923
TRR SI56 6100 0000 4327 420 (pri Delavski hranilnici d.d.)
E-mail info@jadralniklub-nm.si
Telefon +386 41 514 220
Sestanki vsak četrtek po 20.00 v Gostišču Loka
Predsednik kluba Matjaž Fink

 

Statut Jadralnega kluba Novo mesto