Jadralni klub Novo mesto

Domov | Nazaj | Natisni

Plačilo članarine

članarina 2023

Letna članarina 50 €,
mladinci in upokojenci 25 €

u3aTmzsMCEM

pišite nam

Spletni obrazec »

spremljajte nas

Facebook

28.10.2005

4:3....pa ljudi, dali je to istina?

Na predzadnji, 7.regati za Pokal Slovenije je MUCA (člani JK NM) prevzela vodstvo (v zmagah) pred Niko. Poročilo v nadaljevanju. Zadnja regata za Pokal Slovenije, ki bo tudi odločala o zmagovalcu v skupini Golf potovalne (Muca ali Nika),bo 19.11.05 v Izoli. Vsi ljubitelji jadranja vljudno vabljeni – posadka Muce vas pričakuje.

V soboto, 22.oktobra 05 se je na morski gladini Piranskega zaliva zrcalilo 21 regatnikov, 2 oldtimerja in 40 posadk, ko smo čakali na veter, ki bi oznanil štart zaključne, a ne zadnje regate Pokala Slovenije.

To se je po skoraj dveh urah čakanja zgodilo in malo pred 13. uro smo v JZ vetru izpred marine Portorož odpluli proti prvi oznaki pred Piranom. Do Bernardina je še malo pihalo potem pa smo se za nekaj časa ustavili. Kljub temu, da je bila hitrost na brzinomeru 0,0 Nm, smo se počasi približevali boji pred Piranom. 300 metrov pred obratom smo ujeli malo močnejšo sapico,ki nas je potegnila do boje. Od tu dalje pa je bilo vse lažje, ker smo imeli do naslednje boje pod Črnim Vrhom veter v bok in Muca je končno zajadrala. Glede nato, da je bil veter preslab so nas pri boji organizatorji opozarjali,da je regata skrajšana. Namesto dveh krogov je bilo potrebno le še priti do cilja pred Portoroškim pomolom. Tako smo na zadnji stranici dvignili špinaker in prosili Eola naj zdrži do 16.ure, ki je bila časovni limit. Nam je uspelo, 17-im posadkam žal ne. Bili smo edini v svoji grupi ( od šestih jadrnic), ki smo v cilj prišli pred časovno zaporo.

Med regatniki je bil najhitrejši Veliki Viharnik ( tudi absolutno najhitrejši). Med potovalnimi jadrnicami pa je bila najhitrejša Katarina, Muca je osvojila 12.mesto.

/Tom Zupančič/


Oddajte komentar

Za komentiranje premaknite drsnik v desno.