Jadralni klub Novo mesto

Domov | Nazaj | Natisni

Plačilo članarine

članarina 2023

Letna članarina 50 €,
mladinci in upokojenci 25 €

u3aTmzsMCEM

pišite nam

Spletni obrazec »

spremljajte nas

Facebook

30.9.2005

Muca : Nika 3:3

V Izoli je bila v soboto 24. septembra v lepem sončnem vremenu 6. regata za Pokal Slovenije v tej sezoni. Posadka Muce se je z novo zmago izenačila po ševilu zmag z vodilno Niko.

Maestral je bil zaveznik sobotne regate, ki jo je organiziral JK Synergy. Čeprav je bilo na ugoden veter treba nekoliko počakati, se je potrpljenje izplačalo. Sončno popoldne in stopnjujoč veter (do 12 vozlov) 53 je posadkam pričaral nepozabno tekmovalno doživetje, Vlado Kreslin pa temu primeren večerni zaključek.

Oba plova sta bila podobna (prvi krog trikotnik, drugi krog palica) in zaradi ne prevelike razdalje med bojami, tehnično zelo zanimiva. Do prve boje smo orcali, po obratu dvignili špin do druge boje, kjer smo pretangunirali (špin iz levega na desni bok) in z njim peljali do tretje boje, kjer smo ga spustili ter ponovno zaorcali proti prvi boji kjer smo zopet dvignili špin in z njim drveli proti cilju. Vse to smo v drugem plovu ponovili, samo malo hitreje, ker je bilo več vetra. Tokrat je posadka svoje delo opravila korektno brez večjih napak in zasluženo zmagala v obeh plovih.

Absolutno najhitrejši čas je zabeležil največji regatnik Amis, med potovalnimi jadrnicami pa je bil obakrat najhitrejši Artemis.


Oddajte komentar

Za komentiranje premaknite drsnik v desno.