Jadralni klub Novo mesto

Domov | Nazaj | Natisni

Plačilo članarine

članarina 2023

Letna članarina 50 €,
mladinci in upokojenci 25 €

u3aTmzsMCEM

pišite nam

Spletni obrazec »

spremljajte nas

Facebook

14.9.2005

Galeb in Muca uspešna med Diplomati!

V Izoli je bila v soboto 10. septembra, navsezadnje v lepem sončnem vremenu 3.Diplomatska regata. Uspešno sta se je udeležili posadki GALEBA in MUCE. Obe sta zmagali v svojem razredu .

Organizatorju regate Jadralnemu klubu Veter je letos uspelo privabiti rekordno število udeležencev (104 jadrnice iz šestih držav s približno 700 člani posadk). Posadkam se je pridružilo tudi preko 120 diplomatov, ki službujejo v Sloveniji, le ti so sodelovali na naključno izžrebanih jadrnicah, ki so ob prijavi navedle, da želijo imeti na krovu VIP gosta. Prijateljsko srečanje jadralcev z diplomati, politiki in gospodarstveniki je z nagovorom odprl slovenski zunanji minister Dimitrij Rupel.

Na regatnem polju, ki je bilo postavljeno pred Izolo, se je v ugodnem vetru v boj podalo 72 potovalnih jadrnic, 27 regatnikov in 5 oldtajmerjev. Med njimi tudi legendarni Mlakarjev Galeb (letnik 1936), ki ga je tokrat uspešno krmaril znani slovenski krmar Peter Podunavac in premočno zmagal v svojem razredu. Tudi posadka Muce, s krmarjem Sašem, je uspešno (tokrat brez poškodb) prijadrala do cilja in v svojem razredu zmagala. V skupni razvrstitvi med 72-imi potovalnimi jadrnicami pa osvojila 22-o mesto. Med regatniki je bila najhitrejša Maxi Jena s krmrjem Zvonkom Bezičem pred Esemitom in Velikim Viharnikom.

Zvečer pa smo se vsi udeleženci zbrali v velikem šotoru, kjer so nas vrhunsko pogostili (šampanjca, vina in piva je bilo v neomejenih količinah, za hrano je poskrbela hiša kulinarike Jezeršek…). Za dobro vzdušje pa so skrbeli, voditeljica Lorella Flego (vsi zmagovalci so komaj čakali, da jih pokliče) in Faraoni.

Takega dogodka se ne zamudi, pa če tudi »vremenko« napove slabo vreme.

(Prispevek: Tom Zupančič)

Oddajte komentar

Za komentiranje premaknite drsnik v desno.