Jadralni klub Novo mesto

Domov | Nazaj | Natisni

Plačilo članarine

članarina 2023

Letna članarina 50 €,
mladinci in upokojenci 25 €

u3aTmzsMCEM

pišite nam

Spletni obrazec »

spremljajte nas

Facebook

9.5.2005

Prvomajska regata O5

»Flirt« vetra in jadrnic na 10. jubilejni regati! Tako spremenljivega vetra, kot smo ga imeli na letošnji prvomajski regati v akvatoriju Nerezin na otoku Lošinju, sicer vedno nepredvidljivem glede vetrovnih razmer, še nismo doživeli. Več ...

V sicer lepem sončnem vremenu je jutranji burin obračal vse do popoldanskega severozahodnika, ki je na odprtem delu otoka pokazal svojo moč, na drugi strani otoka izza hribov pa prikazoval veter različnih smeri in hitrosti. Jadrnice so bile tako v regatnem polju prepuščene iznajdljivosti svojih krmarjev, ki so se morali spustiti v »flirt« z vetrom.

Lepo vreme je pritegnilo v druženje dolenjskih navtikov in jadralcev kar 10 posadk. Nekatere tradicionalne udeleženke so izostale, po večini zaradi vzdrževalnih del, nekaj članov posadk je prvič okusilo čare srečanja dolenjskih pomorščakov.

Po programu smo izpeljali obe tekmovalni etapi, trikotnik in palico okoli otočka Mali Osir. Jadranje smo popestrili z razglasitvijo rezultatov in družabnim večerom v prijaznem okolju hotela Televrin.

Poleg sposobnosti »flirtanja« z vetrom je končni vrstni red krojil že uveljavljen korekcijski faktor, ki je izenačeval jadrnice različnih lastnosti. Prvo mesto je tako pripadlo jadrnici Tanjuška s krmarjem Veselom, drugo mesto je zasedla jadrnica Liberty s krmarjem Wachterjem in tretje mesto klubska jadrnica Dar mar II s krmarjem Novakovičem. Omeniti še velja, da je absolutno prvo mesto zasedla jadrnica Issa s krmarjem Pustom, ki na lastno željo zaradi neprimerljivosti lastne jadrnice jadral izven konkurence.

/Tekst Prešeren; Foto: J.Šuln,Kocjan,Pust/


Oddajte komentar

Za komentiranje premaknite drsnik v desno.