Jadralni klub Novo mesto

Domov | Nazaj | Natisni

Plačilo članarine

članarina 2023

Letna članarina 50 €,
mladinci in upokojenci 25 €

u3aTmzsMCEM

pišite nam

Spletni obrazec »

spremljajte nas

Facebook

27.5.2005

"Muca" se ne da ...

V soboto 21.5.05. so se člani JK Novo mesto udeležili regate »Pokal Victory Sails 05«, ki je potekala vzdolž slovenske obale. V konkurenci 54 jadrnic so ponovno odlično jadrali in osvojili 1. mesto v svojem tekmovalnem razredu (GOLF-potovalne), oziroma 10.mesto med potovalnimi jadrnicami.

Tokrat so ekipo sestavljali : mačkona Sašo-skiper in Tom ter muca Meta. Tudi to soboto je tekmovanje potekalo v vseh enajstih razredih, ki jih dovoljuje pravilnik JZS. Obenem je bila to druga regata za Pokal Slovenije 05. Predvidena sta bila dva plova: Izola-Koper-Izola in Izola-Piran-Izola. Organizatorju je uspelo izpeljati oba, le da je bil drugi skrajšan s ciljem v Piranu. Vremenske razmere so bile v obeh plovih podobne: malo vetra (največja moč 8 vozlov), veliko lukenj brez vetra, ob obali skoraj nič vetra…

Štart prvega plova, pred Izolsko marino, je bil postavljen nekoliko nenavadno - veter z boka. To nas je vse malo presenetilo, a smo vseeno odlično štartali in takoj dvignili špinaker. Z njim smo kar uspešno lovili lokalne vetrove in sapice vse do boje v Kopru, ki je bila postavljena zelo blizu ceste, ki pelje v Žusterno. Pred in med obratom smo z manjšimi težavami dvignili flok in spustili špinaker (skiper tokrat za spremembo ni kričal-muca v posadki), ter zapluli proti Izoli. Kljub vsemu smo obrnili kot četrti med potovalnimi jadrnicami. Na gladini je bilo vedno več polj z brezvetrjem, ki smo se jim uspešno izmikali vse do ladjedelnice, kjer smo za kratek čas obstali. To je izkoristilo nekaj večjih jadrnic, ki so bile za nami, in so nas prehitele. Ena izmed sapic se nas je usmilila in nas potegnila do cilja. Osvojili smo prvo mesto v grupi in skupno deseto (med potovalnimi jadrnicami).

Drugi štart, proti Piranu, pa je bil kot ponavadi v veter. Tudi tokrat smo solidno štartali in po Metinem nasvetu (domačinka, zato je skiper ubogal) izbrali taktiko »stran od obale«. Velika večina je ravnala ravno obratno-ob obali. Take odločite zelo popestrijo regato in jo naredijo še bolj zanimivo. Pri piranski punti se je naša odločitev obrestovala. Jadrnice bliže obali so imele manj vetra, kot mi zunaj, kar je zadostovalo, da smo prehiteli še zadnja dva konkurenta v grupi. Veselil smo se nove zmage.

Ostali rezultati:

www.yacht-club-skipper.si/regata-2005/html/pokal_victory_sails_-_pokal_sl.html

Oddajte komentar

Za komentiranje premaknite drsnik v desno.