Jadralni klub Novo mesto

Domov | Nazaj | Natisni

Plačilo članarine

članarina 2023

Letna članarina 50 €,
mladinci in upokojenci 25 €

u3aTmzsMCEM

pišite nam

Spletni obrazec »

spremljajte nas

Facebook

18.5.2005

Zmaga "Muce" na Marinadi

V soboto 14.5.05. so se člani JK Novo mesto udeležili regate za II. Burin International Cup 2005, ki je potekala na relaciji Izola - Portorož. V konkureci 75 jadrnic so Dosegli odlično uvrstitev: 1. mesto v svojem tekmovalnem razredu (GOLF-potovalne), oz. 11. mesto – med potovalnimi jadrnicami.Več o ...

Ekipo so sestavljali: Sašo Novaković-skiper, Dušan Škerlj, Dušan Vesel in Tom Zupančič. Tekmovanje je potekalo v enajstih tekmovalnih razredih. Novakovićev Benetou 25 z imenom »MUCA« je konkuriral v razredu GOLF-potovalne. Skupaj je sodelovalo kar 75 jadrnic, tako potovalnih kot regatnih. Temu primerna je bila tudi gneča pred startno črto. Vremenske razmere so bile zaradi šibkega vetra dokaj zahtevne.

»Muca« je svojimi mačkoni po dobrem startu na prvi boji med potovalnimi jadrnicami obrnila kot druga. Koncentracija je za tem malo popustila in kar nekaj, sicer večjih bark, je prehitelo našo ekipo. Dobro krmarjenje, taktiziranje in trimanje pa je kljub temu prineslo uspeh. Zadovoljni z vožnjo, so fantje kot pravi Dolenjci prešli ciljno črto z glasnim vriskom. Pravo presenečenje pa jih šele čakalo na razglasitvi, ko so izvedeli, da so zmagovalci svojega razreda.

In zakaj MARINADA? Ker je to navtični dogodek regatnega boja in zabavnega večera (brodet s polento, pivo, vino, koncert Magnifica, lepa dekleta…).

Govori se, da so naši mačoti z Muce tudi v drugem delu predstavljali močno konkurenco ostalim ekipam …

Rezultati so objavljeni na: www.marinada.info/regata.html

Oddajte komentar

Za komentiranje premaknite drsnik v desno.