Jadralni klub Novo mesto

Domov | Nazaj | Natisni

Plačilo članarine

članarina 2023

Letna članarina 50 €,
mladinci in upokojenci 25 €

u3aTmzsMCEM

pišite nam

Spletni obrazec »

spremljajte nas

Facebook

13.2.2016

"PLAVA RIBA"v Novem mestu!

Klemen Košir, avtor knjige "Plava - knjiga o plavi ribi", bo vsem ljubiteljem morja in morske hrane v Novem mestu, predstavil svojo knjigo v torek, 16.februarja 2016, ob 19:00 v Gostišču Loka. Klemen bo opisal zasnovo knjige, predstavil 12 jadranskih plavih rib, od sardele do trupca. Sprehodili se bomo po venčku receptov, ki jih je vključil v knjigo in na koncu tudi poskusili marinirane surove sardončke, šavor na belo in rdeče, iz skrinje bo izbrskal kos modroplavutega tuna in ga tanko našnitkal v karpačo. Spekel bo kruh in poklepetal z nami o naši skupni ljubezni, Jadranu in potepanju. 

Knjiga "Plava - knjiga o plavi ribi" je na knjižnem sejmu prejela nagrado "Najlepša slovenska knjiga". Je avtorjeva četrta knjiga, za knjigo Namazi za mizo, FAO 37.2.1 – divji Jadran in Kruh moj vsakdanji. Knjige so prejele štiri nagrade, svetovno Gourmand world awards in Najlepša slovenska knjiga tri leta zapored.

Da ne bomo skupaj z ribicami nasedli na suho...bo poskrbel vinar Jože Šuklje iz Bele krajine, ki bo predstavil svoj izbor vin!

Gurmanski večer, kjer bomo razvajali sebe in naše "brbončice"!!!!!!!!!!!


Oddajte komentar

Za komentiranje premaknite drsnik v desno.