Jadralni klub Novo mesto

Domov | Nazaj | Natisni

Plačilo članarine

članarina 2023

Letna članarina 50 €,
mladinci in upokojenci 25 €

u3aTmzsMCEM

pišite nam

Spletni obrazec »

spremljajte nas

Facebook

4.7.2017

Altopo se javlja!

Jadrnica Altopo, s kapitanom Andrejem in Alenko, kot posadko, nadaljuje s svojo plovbo po Sredozemlju. O svoji plovbi poroča…

Lani je Altopo prvič zapustil Jadran in v enem poletju preplul Jonsko, Tirensko, Belearsko in Alboransko morje. Od Zadra do Almerimara na španski Costi del Sol se je v 85 dneh nabralo slabih 2.200 Nm oziroma dobrih 4.000 km plovbe. Obiskali smo vrsto otokov, od Visa, preko Sicilije in Eolskih otokov, do Caprija, Ischie, Pontskih otokov in naprej na Sardinijo. Od tam na Baleare, do Menorce, Majorce, Ibize in Formentere. Na odprtem morju smo preživeli 6 noči, najdaljše prečkanje od Sardinije do Menorce je bilo daljše od 200 milj in je trajalo 2 noči in en dan. Nočna plovba v lepem vremenu pod zvezdami je enkratno doživetje.

Konec septembra se je Altopo privezal za zimsko spanje v marini Almerimar na južni obali Španije, letos pa nam je cel januar služil kot prijazno domovanje na našem raziskovanju lepot celinske Andaluzije.

3.junija sva ponovno izplula in se najprej podala do vrat mediteranskega morja, Gibraltarja in od tam čez na afriško obalo, do španske enklave Ceute. Od tod se počasi vračava do Sardinije, ki je najin letošnji končni cilj. Trenutno sva v mestu Andraitx na zahodni obali Mallorce, kamor sva danes priplula iz Ibize.

Občasno se javljajva prijateljem po FB

Z eno do dvodnevno zamudo pa objavljava najin potopis na spletni strani www.altopo.si.

Alenka in Andrej!

---------------------------------------------------

Sporočata tudi, da če ima kdo željo, se jima za teden ali dva lahko pridruži. Družbe bosta vesela.

Oddajte komentar

Za komentiranje premaknite drsnik v desno.