Jadralni klub Novo mesto

Domov | Nazaj | Natisni

Plačilo članarine

članarina 2023

Letna članarina 50 €,
mladinci in upokojenci 25 €

u3aTmzsMCEM

pišite nam

Spletni obrazec »

spremljajte nas

Facebook

21.9.2017

Klubska jadrnica LOKA 2 zajadrala med Fireball-i na Kočevskem in Velenjskem jezeru!

Kot je znano, ima Jadralni klub Novo mesto v lasti, poleg večje jadrnice ("mesto Novo mesto"), ki se že vrsto let pojavlja na slovenksih regatnih poljih tudi dve, klase Fireball. Posadka Simon Sikošek in Marko Plut, pokuša regatirati tudi z eno od njih ("LOKA2"). Osnovni namen je za enkrat spoznati ekipe in vzdušje med jadralci v tej klasi. Fantje o tem poročajo...

"Zadnjo soboto v avgustu se je na Kočevskem jezeru odvijala regata klase Fireball. Nastopila je tudi posadka JKNM(Simon Sikošek in Marko Plut). Pogoji na jezeru so bili sicer precej šibki, a vseeno dovolj, da smo regularno odjadrali tri plove. Na štartu je bilo 11 jadrnic (skupni štart za fireball, flying junior, l'equipe). Nekaj utrinkov regate najdete na facebook strani regate.

Drugi vikend v septembru, v soboto, je LOKA 2 s posadko Sikošek/Pajer, nastopila še na Velenjskem jezeru, ki nas je velikodušno pogostil z jugozahodnim vetrom in lepim številom udeležencev regate. Žal v nedeljo zaradi drugih obveznosti nismo nastopili. Je pa zato sobota ostala v lepem spmominu. Na spletni strani organizatorja JK ŽIVAANA.org si lahko ogledate foto in video material.

Naslednja dogodek bo v oktobru, državno prvenstvo razreda Fireball. Upamo, da uspemo z udeležbo.

Naj izpostavim da na regatah vlada izjemno pozitivno in prijazno vzdušje, pripravljenost pomagati z nasveti, pri pripravi jadrnice itd.. Skartka lušno smo se imeli."

Prispevek pripravil: Simon Sikošek

Video!

Oddajte komentar

Za komentiranje premaknite drsnik v desno.