Jadralni klub Novo mesto

Domov | Nazaj | Natisni

Plačilo članarine

članarina 2023

Letna članarina 50 €,
mladinci in upokojenci 25 €

u3aTmzsMCEM

pišite nam

Spletni obrazec »

spremljajte nas

Facebook

5.10.2017

Posadka jadrnice »mesto Novo mesto« niza lepe uspehe tudi v jesenskem delu

Po dolgem poletnem premoru nas je jadralce, konec avgusta, zbrala regata za Pokal Val navtike. Na regatnem polju pred Izolo sta bila izpeljana dva plova v obliki palice. Jadrali smo pri šibkem vetru do 6 vozlov. V prvem plovu se nam je poznal poletni premor, a po analizi med plovi (slika 1) smo se zbrali in se odlično odrezali v nadaljevanju. S taktično ukano Igora Sicherla in Sašota Novakoviča smo v napeti končnici pridobili še par mest. V svoji skupini smo dosegli 1.mesto, skupnih rezultatov pa žal organizatorji niso objavili.

43. po vrsti Šavrinska regata v organizaciji JK Ljubljana je bila kot podarjena. Medtem, ko je povsod po Sloveniji lilo kot iz škafa, nam je vreme na obali prizaneslo. Uspešno smo odjadrali navigacijsko regato s startom v Piranu, etapnima ciljema in startoma v Izoli in Kopru ter zaključkom v Piranu. Spreminjanje smeri in jakosti vetra do 20 vozlov je naredilo regato zanimivo in pestro. Zasedli smo skupno 9.mesto. V večernih urah je neurje le prispelo tudi na obalo. Kljub temu, da je bila razglasitev rezultatov precej mokra, smo z veseljem dvignili pokal za doseženo prvo mesto v skupini.

Kot pravo dramo bi lahko opisali letošnjo 15. Diplomatsko regato. Tik pred startom je začelo deževati in ni nehalo vse do zadnje stranice regatnega polja v obliki trikotnika. Start nam je vrhunsko uspel. Izborili smo si prostor med največjimi regatniki in odlično pozicijo držali vse do konca regate. Zasedli smo deveto mesto od skupno 38 posadk. Posebej velja pohvaliti našega »bowmana« Mateja Murna. Kljub nalivom in drseči podlagi je menjal jadra kot za šalo. Dober rezultat smo proslavili skupaj z diplomatko ameriškega veleposlaništva. Slabo vreme je niti malo ustrašilo ali spravilo v slabo voljo. »Nepozabno« je komentirala v slovenščini. Še jo bomo povabili v našo družbo.

(od slike2do slike9)

Regata Sladka Istra v organizaciji BYC je kot vedno potekala med Koprom in Izolo. Šibki zahodnik z jakostjo od 3 do 6 vozlov je le trem najhitrejšim barkam omogočil , da so odjadrali še zadnji krog in ciljno črto prečkali v predvidenem času. Vemo kaj se govori o bonaco in ja, tudi mi smo imeli svoja junaka – skiperja Sašota Novakoviča in taktika Igorja Sicherla.

(slika10 in slika 11)

Se že veselimo naslednjih regat…

/Prispevek pripravila: Biljana Ljubić - Bili/


Oddajte komentar

Za komentiranje premaknite drsnik v desno.

    

Komentarji

6.10.2017 07:31:35, Andrej:

Bravo naši!