Jadralni klub Novo mesto

Domov | Nazaj | Natisni

Plačilo članarine

članarina 2023

Letna članarina 50 €,
mladinci in upokojenci 25 €

u3aTmzsMCEM

pišite nam

Spletni obrazec »

spremljajte nas

Facebook

31.1.2018

Poročilo zadnjih dveh regat za Pokal Slovenije 2017!

30. septembra je v organizaciji JK Pocodebon potekala regata Skipper Cup, predzadnja za Pokal Slovenije (PS) 2017. V lepem vremenu se nas je zbralo 26 bark in zasedli smo prvo mesto v skupini, skupno pa smo bili 13., kar je povprečen rezultat. Smo si pa s prvim mestom v skupini, zagotovili regato pred koncem, tudi prvo mesto v skupni uvrstitvi. Tako smo se poslovili v nestrpnem pričakovanju zadnje regate, saj smo vedeli, da bo verjetno za nami najboljša sezona do sedaj.

Končno smo dočakali 3. konec tedna v oktobru, ko se že tradicionalno odvije v Portorožu še zadnje dejanje Pokala Slovenije, cikel sedmih regat za velike jadrnice, ki že 15 let poteka pod okriljem Jadralne zveze Slovenije. Serije se je letos udeležilo 41 ekip, od tega jih je bilo 14 prisotnih na vseh tekmah. Med njimi tudi ekipa jadrnice mesto Novo mesto, na kar smo upravičeno ponosni, saj smo poleg na sedmih tekmah morali sodelovati še pri pripravi jadrnice in treningih, kar nam vsem skupaj vzame veliko časa.

Nekaj dni pred zadnjo regato smo imeli težave s premalo številčno posadko in iz zadrege nas je rešil jadralec Dejan Presen, ki je v nenadejanem telefonskem klicu sporočil željo po jadranju v naši ekipi in seveda smo imeli vsi tremo. Dejan je namreč odličen jadralec in trenutno 19. na svetovni lestvici match race jadralcev kjer se nahaja v družbi samih znanih svetovnih imen jadranja. Ker vsak prosti čas izkoristi za trening, se nam je pridružil in nam naredil veliko veselje ter predvsem učne ure, ki jih zlepa ne smemo pozabiti. Tako je Dejan prevzel trimanje jader in barke ter prijazno poučevanje vseh ostalih, ki smo mu pridno asistirali na vseh običajnih pozicijah, on pa je kot dobro trenirana hobotnica skakal s pozicije na pozicijo in delal čudeže. Kot da nima samo dveh rok in ene glave. Na roko nam je šel tudi rahel veter, ki nas je pri vsem tem pridno podpiral. Suveren štart in osredotočenost do konca sta dala rezultat kot ga še ni bilo. Zadnjo regato končali prvi s skupini in 7. med 28. jadrnicami. Dejan nam je pokazal kaj zna, predvsem pa koliko je še rezerve v nas samih. Tako smo v tej sezoni odpeljali vseh 7 regat in v svoji skupni in bili na šestih zmagovalci in enkrat drugi.

/Prispevek pripravil: Sašo Novakovič/

Oddajte komentar

Za komentiranje premaknite drsnik v desno.