Jadralni klub Novo mesto

Domov | Nazaj | Natisni

Plačilo članarine

članarina 2023

Letna članarina 50 €,
mladinci in upokojenci 25 €

u3aTmzsMCEM

pišite nam

Spletni obrazec »

spremljajte nas

Facebook

22.10.2018

OSOR-OSOR 2018 - REZULTATI IN FOTKE!

Za nami je petindvajseta "Novomeška regata Osor Osor". Zahtevni pogoji šibkih vetrov, posledično mešanje "kart" na regatnem polju, številčna udeležba, dobro vzdušje...Vse to in še marsikaj je tisto, po čemer si bomo zapomnili letošnje druženje v Osorskem akvatoriju...

Zopet smo "prileteli" iz vseh vetrov (beri:prijadrali od vse povsod). Stalne posadke in ekipe so več ali manj zrutinirane, logistike so utečene.  Veselimo se teh poti tja in nazaj grede. Vse doživljamo kot posebne dni v letu, ko si vzamemo čas za jadranje, zase, za prijatelje in druženje...skratka za življenje, ki ga je vredno živeti.

Prvi tekmovalni dan (etapa Nerezine-Ilovik) so zaznamovali izjemno šibki vetrovi različnih smeri, od NE do NW. Skoraj nismo verjeli, da bomo prišli do vmesnega cilja, kaj šele do končnega. Jadrnice z boljšimi jadralnimi lastnostmi in kvalitetnejšimi jadri so bile seveda v prednosti, vendar...kot vedno...dobre taktike so pokazale, da ni vse v tehniki. Svoje je naredila tudi formula, česar smo veseli in ob koncu dneva smo dobili dobili korigirane uvrstitve prvega dne, ne da bi se zavedali, da gre že za končne.

Sledilo je druženje na Iloviku s podelitvijo spominskega pokala. Letos smo se odločili, da ga podelimo našim prijateljem iz Electre, bratoma Binetu in Romanu Trobcu, z utemeljitvijo, da gre za jadralca od katerih se vedno lahko učimo. S svojim odnosom do jadranja sta lahko vzgled marsikomu.

Malo za šalo, malo zares smo "orosili oko" udeležencu Andreju, ko smo ga s fotografijo spomnili na jadranje pred tridesetimi leti, ki je rezultiralo gradnjo ene od bark ustanoviteljic regate...in pet let kasneje ustanovitev Osorske regate...

Drugi tekmovalni dan smo takoj po startu etape Ilovik-Unije več ali manj vsi "izcureli". Veter je bil bolj želja kot realnost, razmere bolj naklonjenje druženja z boki ob bokih sosednjih jadrnic, kot pa regatiranju. Taktiko je bilo težko izbrati, saj se dolgo časa nismo premikali nikamor. Na koncu se je vendarle izkazalo, da so bile pozicije bark ob zahodni obali Lošinja boljša izbira. Priložnost so dobile barke, ki običajno niso favorizirane v takih pogojih. Premikale so se polževo, pa se vendarle približevale vmesnemu cilju.

Kljub vsem naporom, pa sta do vmesnega cilja v limitiranem času prišli zgolj dve jadnici Electra (Trobec2) in Gala (Perc). Nekaj minut še Desiderata (Gazvoda)  in Dance Lady (Potočar), a žal prepozno. Vsem še na tem mestu iskrene čestitke. Žal smo morali etapo drugega dne v skladu s pravili razveljaviti, saj v regularnem času ni uspelo priti polovico bark preko vmesnega cilja. Predvideni končni cilj pa je bil tako ali tako nedosegljiv.

Zaključni večer je potekal kot vedno v Hotelu Televrin v Nerezinah, kjer smo razglasili rezultate in podelili pokale, ter medalje. Sledil je družabni večer...slišati jer bilo petje, manjkala ni ne harmonika ne kitara...

... "včasih jadramo včasih hitro, včasih pa počas"....ampak žuri nam pa gredo vedno dobro...no...vsaj nekaterim...

Zahvala velja prav vsem udeležencem. Vsi ste prispevali k dobremu vzdušju na regati!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Regatni odbor se posebej zahvaljuje Igorju Percu (tudi udeležencu regate) in njegovemu podjetju "PEGO PLUS" za sponzorstvo tiska na priložnostnih darilih ob petindvajsetletnem ljubileju regate!

/Foto: Marko, Primož, Gregor in Asti/

 



Oddajte komentar

Za komentiranje premaknite drsnik v desno.