Jadralni klub Novo mesto

Domov | Nazaj | Natisni

Plačilo članarine

članarina 2023

Letna članarina 50 €,
mladinci in upokojenci 25 €

u3aTmzsMCEM

pišite nam

Spletni obrazec »

spremljajte nas

Facebook

18.1.2019

Poročilo jadrnice "mesto Novo mesto" - Pokal Slovenije 2018!

Za nami je še ena uspešna sezona posadke jadrnice Mesto Novo mesto v seriji regat za Pokal Slovenije, ki je bil tokrat izveden že 16. sezono zapored. Proti vsem pričakovanjem smo osvojili 1.mesto v skupini Open B, kjer je nastopilo 17 jadrnic.

Letošnja pravila razvrščanja jadrnic odprtih razredov so skrčila 10 razredov na vsega 3, tako da smo tekmovali v razredu B kjer so razvrščene tako potovalne kot tudi regatne jadrnice dolžine 9,50 do 12 metrov. Ker smo bili prej razvrščeni med potovalne jadrnice, dolžina jadrnica pa je 10 metrov, smo si obetali uvrstitev med prvi 5 jadrnice, nikakor pa ne zmage. Smo pa taktično sezono izpeljali odlično, saj smo se za razliko od ostalih jadrnic v skupini, udeležili vseh sedmih regat v sezoni in na koncu se je to izkazalo za odločilno pri skupnem rezultatu.

Še ena novost se je zgodila v lanskem letu. Barko smo premerili tudi po ORC hendikepu in tekmovali tudi v ORC razvrstitvi, kjer smo na koncu osvojili 4.mesto v skupini ORC A. Jadrnica je relativno slabem stanju saj s finančnimi sredstvi, ki jih imamo trenutno na voljo, pokrivamo v glavnem tekoče stroške kot je na primer privez, prijavnine na regate, manjša popravila, čiščenje barke in podobno. Nikakor pa nam ne uspe zbrati dovolj sredstev, da bi osvežili komplet jader. Že leta dirkamo s samo tremi jadri, pri čemer je genaker star že več kot 10 let, genova 7 in glavno jadro 3. Ker recimo nimamo manjšega prednjega jadra, je ob močnem vetru tako vse posvečeno skrbi za ohranitev celih jader in manj rezultatu. Upamo, da bodo jadra zdržala še eno sezono. Prav tako imamo že kronične izzive pri iskanju zadostnega števila članov posadke za posamezno regato. Niti ene regate nismo izpeljali z isto posadko in temu primerno so na posameznih pozicijah vedno drugi mornarji kar ni ravno garancija za dober rezultat. Vabimo nove nadobudne jadralce, da se nam morda pridružijo v letošnji jadralni sezoni.

Na koncu velja velika hvala vsem sojadralcem in sponzorjem brez katerih tega ne bi brali.

/Pripravila: Sašo & Bili/


Oddajte komentar

Za komentiranje premaknite drsnik v desno.