Jadralni klub Novo mesto

Domov | Nazaj | Natisni

Plačilo članarine

članarina 2023

Letna članarina 50 €,
mladinci in upokojenci 25 €

u3aTmzsMCEM

pišite nam

Spletni obrazec »

spremljajte nas

Facebook

29.5.2019

Poročilo o 24. skupnem plovu za "Memorial Pine in Pina Mlakar!

Kot že vrsto let smo se tudi letos zbrali udeleženci memorialnega plova PPM v luki-Nerezine. Glede na to, da se soočamo že dlje časa z izjemno nestabilnim vremenom, smo imeli minuli vikend pravo izjemo, ki je omogočila varno plovbo proti Nerezinam in nazaj, vmes pa lepe regatne pogoje za vse.

Otvoritveni večer je bil ponovno namenjen druženju na pomolih in s pripravo degustacijskih ribjih namazov, kar se je ponovno izkazalo z dobrimi in izvirnimi pristopi ter izvedbo. Poleg različnih namazov, ki so jih pripravile posamezne barke udeleženke je bilo moč poizkusiti tudi pripravljeno surovo tunino (na karpačo), s katero nam je postregla ekipa iz jadrnice Mak.

Vetrovne napovedi za sobotni tekmovalni dan niso bile obetajoče, saj je bila napovedana skorajšnja bonaca s sapicami do petih vozlov.

Po jutranjem skiperskem sestanku smo se tako vse jadrnice podale na štartno polje, kjer je sledil uspešen štart vseh udeleženk.

Že kmalu po štartu se je izkazalo, da je potrebno vseskozi vztrajati in tako smo bili vsi udeleženci nagrajeni z rahlim do zmernim vetrom od 5 do 10 vozlov iz južnih smeri, ki nam je omogočal solidno in lepo jadranje.

V regatnem polju se je tako z željo po čim boljšem času potegovalo in borilo 6 jadrnic, ki so z različnimi taktikami in predispozicijami jadrale proti cilju. Na splošno lahko rečemo, da so se prav vse posadke trudile maksimalno in iztisnile iz tehničnih danosti bark kar največ. Tako je v absolutnem času prva prečkala ciljno linijo favorizirana barka Missy in tako dobila dvoboj s Tanjuško, na kateri je letos poveljeval novi solastnik Aljoša. Kot tretja je ciljno linijo prečkala z zelo prepričljivo dobro vožnjo jadrnica Gala, četrti je bil mali Joy, na petem mestu se je pripeljala v cilj Solana in kot zadnji z nekoliko večjim zaostankom še legendarni in neumorni Mak. Omeniti velja še povprečno hitrost zmagovalne barke, ki je znašala okoli štirih vozlov

Omeniti velja še podatek, da so bile posadke precej premešane, manjkalo pa ni niti žensk, ki so poskrbele za dobro vzdušje v svojih ekipah.

Ob koncu tekmovalnega dne smo se posadke zbrale na zaključni podelitvi priznanj, pokalov in priložnostnih nagrad. Ob zelo okusni in dobri večerji bistroja Rapoča, kjer smo uživali še dolgo in pozno v noč.

Pridite prihodnjič še vi...!

/Poročilo pripravil: Matjaž Fink/

 

Končna uvrstitev prvih treh po korigiranih časih:

1. mesto: »Tanjuška« (Y33) - krmar Aljoša Fekonja

2. mesto: »Missy« (Ekspress 770) – krmar Igor Jenič

3. mesto: »Gala« (Bavaria 37) - krmar Igor Perc

Rezultati! [.pdf] (102 kB)


Oddajte komentar

Za komentiranje premaknite drsnik v desno.