Jadralni klub Novo mesto

Domov | Nazaj | Natisni

Plačilo članarine

članarina 2023

Letna članarina 50 €,
mladinci in upokojenci 25 €

u3aTmzsMCEM

pišite nam

Spletni obrazec »

spremljajte nas

Facebook

15.9.2021

Uspešno izpeljan 25. skupni plov za pokal PPM

Po prestavljenem terminu v zgodnji jesenski čas nam je prejšnji vikend le uspelo izpeljati regato v organizaciji Jadralnega kluba Novo mesto. Tako se je zbralo na 25. memorialnem  plovu za pokal Pie in Pina Mlakarja devet jadrnic s skupaj 34 člani v posadkah lastniških plovil. Tokrat je bila prisotna tudi klubska jadrnica SeaScape 18, ki je v Nerezine pripotovala kar po kopnem.

Za uvodni petkov otvoritveni večer smo se udeleženci družili na pomolih ter degustirali in pokušali pripravljene ribje namaze in suhomesnate dobrote, ki so ob dobrih kapljicah popestrile dogajanje in dvignile vzdušje številnih udeležencev.

V soboto smo po prestavljenem štartu zaradi jutranje bonace uspeli izpeljati celo oba plova, ki pa sta poskrbela z pestrim dogajanjem v regatnem polju. Vetrovni pogoji so bili zelo spremenjljivi, zato je tudi taktika, poznavanje mikrolokacij in pa predispozicije in lastnosti jadrnic odigrali ključno vlogo.

Po prepričljivi vožnji v obeh plovih je bitko pod jadri dobila z naskokom pred ostalimi jadrnica Esenca s krmarjem Gorazdom. 

Tudi klubska barka s krmarjem Simonom je prikazala dobro vožnjo in se zelo uspešno borila z ostalimi večjimi potovalnimi jadrnicami. Zaradi korekcijske formule je bila tako zmagovalka izven konkurence, medtem, ko so v konkurenci osvojile prva tri mesta jadrnice Esenca, Altopo in na tretjem mestu Tanjuška.

Ob koncu regatnega dne je sledila še skupna večerja na terasi bližnjega gostinskega lokala, kjer smo podelili unikatne ročno izdelane pokale, priznanja in priložnostna darilca ter nazdravili ob dobri kapljici iz sodčka-prehodnega pokala.

V nedeljo zjutraj smo se udeleženci 25. skupnega plova PPM po jutranji kavici poslovili, si še pomahali in odjadrali proti matičnim marinam z upanjem, da se naslednje leto zopet srečamo.

Prispevek pripravil: Matjaž Fink

Rezultati 25. regate PPM [.pdf] (148 kB)


Oddajte komentar

Za komentiranje premaknite drsnik v desno.