Jadralni klub Novo mesto

Domov | Nazaj | Natisni

Plačilo članarine

članarina 2023

Letna članarina 50 €,
mladinci in upokojenci 25 €

u3aTmzsMCEM

pišite nam

Spletni obrazec »

spremljajte nas

Facebook

31.5.2023

Letošnji 26. skupni plov za pokal PPM tokrat v Malem Lošinju

Po napovedih, ki so obetale za ta vikend močno burjo v  Kvarnerju in tudi samih Nerezinah smo bili kot organizator prisiljeni prestaviti lokacijo letošnje regate pred Mali Lošinj.

Tako smo se v petek zvečer vse sodelujoče posadke iz  jadrnic zbrale na pomolu marine pri črpalki pred Malim Lošinjem. Kot je že tradicija smo se vsi udeleženci zbrali na pomolu in opravili otvoritveno slovesnost z degustacijo pripravljenih jedi in pijač, z šampanjcem pa nas je pogostil slavljenec K. Andrej.

V soboto je sledil regatni dan, ki je obetal zelo spremenljive pogoje, od bonace do vetrov iz različnih smeri. Regatno polje je bilo tokrat zahodno od Malega Lošinja in okoli otoka Suska. Da pa ni bil izbran samo trikotnik smo začinili zaključek plova še z obkrožitvijo otočka Zabodarski ter regatiranjem vse do vhoda med svetilnikoma v Lošinjski kanal v skupni razdalji petnajst navtičnih milj.

Vse barke s posadkami so uspešno odjadrale regatno polje in z različnimi taktičnimi odločitvami tudi zaključile tekmovanje v predvidenem času. Ob koncu so bile razlike zelo majhne, tako po realnem kot po korigiranem času. V konkurenci šestih jadrnic je prva ciljno črto prečkala jadrnica Esenca, nato pa so z majhnimi razlikami  ciljno črto prečkale še jadrnice Altopo, Alfa in Enjoy. Nekoliko za njimi je potem v cilj priplula še jadrnica Gala in nekaj minut po izteku omejenega regatnega časa še jadrnica Solana.

Več informacij o rezultatih pa v priponki.

V popoldanskih urah je v Mali Lošinj priplula legendarna jadrnica Mak in se vsem nam priključila na zaključni slovesnosti.

Sobotni večer je minil ob večerji in prijetnem druženju vseh udeležencev letošnjega 26. skupni plov za pokal PPM na terasi gostilne v Malem Lošinju, kjer smo tudi podelili pokale in priznanja.

Prispevek pripravil: Matjaž F.

Rezultati [.xlsx] (36 kB)


Oddajte komentar

Za komentiranje premaknite drsnik v desno.