Jadralni klub Novo mesto

Domov | Nazaj | Natisni

Plačilo članarine

članarina 2023

Letna članarina 50 €,
mladinci in upokojenci 25 €

u3aTmzsMCEM

pišite nam

Spletni obrazec »

spremljajte nas

Facebook

27.5.2024

27. jadralsko druženju z Memorialnim plovom Pie in Pina Mlakarja (PPM-2024)

Za nami je uspešno izpeljana regata Jadralnega kluba Novo mesto, ki pa se jo bomo ponovno spominjali po malo številčni udeležbi jadrnic, katere so priplule s svojimi posadkami v Mali Lošinj.

Tako smo se v petek zvečer vse sodelujoče posadke iz  jadrnic zbrale na pomolu in kot je že tradicija smo opravili otvoritveno slovesnost z degustacijo pripravljenih jedi, za pijačo pa je poskrbela lanskoletna zmagovalka.

 

V soboto je sledil regatni dan, ki je obetal dobre pogoje za jadranje. Napovedani so bili namreč vetrovi iz SZ smeri in to v postopnem jačanju proti popoldnevu in kasneje večeru. Regatno polje je bilo ponovno zahodno od Malega Lošinja in okoli otoka Suska z skupno razdaljo dobrih petnajst navtičnih milj. Že kmalu po štartnem signalu so se barke razporedile in zgolj z nekaj taktičnih sprememb na prvi stranici  tudi nadaljevale z jadranjem po regatnem polju.

Z nekaj taktičnimi odločitvami smo tudi vse jadrnice več kot uspešno zaključile regato, saj je bila razlika med najhitrejšo, katera je potrebovala za regatno polje dobre tri ure in najpočasnejšo, ki je cilj prečkala dobre pol ure za njo. Ob koncu so bile razlike majhne, tako po realnem kot po korigiranem času.  V konkurenci štirih jadrnic je prva ciljno črto prečkala jadrnica Altopo, ki je tudi postala skupna zmagovalka v realnem in korigiranem času, ter tako osvojila prehodni pokal. Drugo mesto je po korigiranem času dosegla jadrnica Dance Lady, ki je v cilj priplula kot tretja. Tretje mesto je pripadlo jadrnici Enjoy, sicer zadnji po realnem času in četrto mesto je osvojila jadrnica Moon Sailor, ki je v cilj priplula kot druga.

Več informacij o rezultatih pa v priponki.

Sobotni večer smo nadaljevali v restavraciji marine ob večerji, podelitvi pokalov in prijetnem druženju vseh udeležencev letošnjega že 27. skupnega plova za pokal PPM-2024.

V nedeljo pa se po jutranji kavici z lepimi občutki in z mislimi, da se naslednje leto zopet srečamo in to v številčnejši zasedbi poslovili in odpluli domov.

 

Prispevek pripravil: Matjaž F.


Oddajte komentar

Za komentiranje premaknite drsnik v desno.