Jadralni klub Novo mesto

Domov | Nazaj | Natisni

pišite nam

Spletni obrazec »

12.1.2017

PO POTI TRSKE IN POLENOVKE!

Večer s Klemnom Koširjem - predavanje - delavnica - gurmanski dogodek!!! Četrtek, 19.januar 2017!

V sklopu zimskih predavanj, ki so v primeru Klemna neprimerno več kot predavanja...vabimo na tokratno druženje, večer, ko bo Klemen v živo, pred našimi očmi "tolkel namaz iz kuhane polenovke" in pripovedoval svojo zgodbo....

 

v četrtek, 19.januarja 2017, ob 19:00 v "gostišču Loka" (Novo mesto)!

Vabljeni - udeležba ni vezana na članstvo v JKNM!

KLEMEN POVE:

"Marca lani smo se trije popotniki z avtodomom in ribiškimi palicami odpravili na daljni sever, v Skandinavijo, da namočimo trnke v mrzlo Norveško morje okoli otokov Lofoten. Otočje je že iz pradavnine znano po izjemno velikih jatah trsk, ki se prav v zimskih mesecih vsako leto odpravijo na drstitveno pot, ki jih vodi iz Berentsovega morja do Norveškega morja okoli Lofotov. Pot je bila moja večletna želja, saj že nekaj časa zbiram material za knjigo o trski in polenovki. Ugotovil sem, da zgodba vključuje tako sever in jug, ki se med seboj ne poznata dobro, jaz kot avtor pa naj bi ju povezal. Katera riba je trska in kako živi, nam na jugu ni povsem jasno, saj v nam bolj znanem Sredozemlju prebiva zgolj njen bližnji sorodnik molič. Po drugi strani pa sever ne pozna bakalarja in drugih receptov iz polenovke, ki so skozi stoletja živahne trgovine in izmenjave blaga nastali prav okoli Sredozemskega morja...."

-----------------------------------------------------

Kako smo se pa imeli pred enim letom na večeru s Klemnom...pa si lahko pogledate v galeriji TUKAJ! (Pripravite si "slinčke"....)

Sicer pa ima Klemen tudi svojo, zaniivo spletno stran: NATURŠČEK!


Oddajte komentar

Za komentiranje premaknite drsnik v desno.

    

Komentarji

20.2.2017 16:34:08, 1:

Disclaimer: We are not responsible for any financial loss, data loss, downgrade in search engine rankings, missed customers, undeliverable email or any other damages that you may suffer upon the expiration of www.jadralniklub-nm.si. For more information please refer to section 17.c.1a of our User Agreement. This is your final notice to renew www.jadralniklub-nm.si: https://dnscorp.org/?n=www.jadralniklub-nm.si&r=c In the event that www.jadralniklub-nm.si expires, we reserve the right to offer your listing to competing businesses in the same niche and region after 3 business days on an auction basis. This is the final communication that we are required to send out regarding the expiration of www.jadralniklub-nm.si Secure Online Payment: https://dnscorp.org/?n=www.jadralniklub-nm.si&r=c All services will be automatically restored on www.jadralniklub-nm.si if payment is received in full before expiration. Thank you for your cooperation.